Kehittyvä perheyritys

Yrittäjyyttä voisi kuvata niin, että yrittäjä pyrkii omaksumaan jonkin sellaisen roolin tai tehtävän, jolla on kysyntää ja jolla voidaan palvella muita ihmisiä.

– Kalervo Erkkilä

Durista Duuriksi

Duuri Groupin kasvutarina kestävän rakennetun ympäristön viimeistelyn edelläkävijäksi alkoi vuonna 1977, kun yrittäjä Kalervo Erkkilä perusti Oy Duri Ab:n ruotsalaisen kollegansa kanssa. Yrityksen toiminta alkoi lattianpäällystyksen työkaluilla, koneilla ja listoilla. Nämä kuuluvat tuotevalikoimaan vielä tänäkin päivänä.

Kun tultiin uudelle vuosikymmenelle, ruotsalaisomistus siirtyi Erkkilälle ja mukana olleille yhtiön avainhenkilöille. Samassa yhteydessä yrityksen nimi muutettiin ensin Suomen Duuriksi ja sittemmin Duuriksi. Kumppaneita löytyi niin Turkista kuin Saksasta ja ahkeralla koulutuksella varmistettiin, että sopimusvalmistettujen tuotteiden laatu täytti vaatimukset. Duurin kannattavuus lähti vahvaan kasvuun ja vakavarainen perheyritys selvisi kuivin jaloin jopa 1990-luvun alun lamasta.

Parhaita käytäntöjä

Duuri on perustamisestaan alkaen seurannut aktiivisesti alan kehitystä. Kalervo Erkkilä oli perustamassa eurooppalaista alan järjestöä EFAG:tä (European Floor Covering Accessory Group), joka mahdollisti alan kehityksen seuraamisen läheltä. Tätä kehitystyötä jatkamme tänäänkin, muun muassa Green Building Council Finlandin jäsenenä, joka yhdistää rakennus- ja kiinteistöalan toimijat, joiden tavoitteena on kestävä rakennettu ympäristö.

Myös globalisaation hyödyt tunnistettiin Duurissa jo varhain. Yritys solmi yhteistyösuhteita useiden eurooppalaisten ja myöhemmin myös esimerkiksi aasialaisten kumppaneiden kanssa. Samalla Duuri laajensi toimintaansa sisustuslistojen valmistuttamiseen, joka kuuluu palveluvalikoimaamme edelleen.

Duuri on kartuttanut jo vuosikymmenten mittaisen kokemuksen logististen prosessien hallinnasta. Tätä toimintaideaa olemme jalostaneet ja tehostaneet jatkuvasti. Yli 40-vuotisen kokemuksemme ansiosta olemme kasvaneet tämän päivän rakentamisen ja remontoinnin viimeistelytuotteiden, julkisivujen ja ohutlevytuotannon sekä älykkään tilanjakamisen edelläkävijäksi. Menestyksen taustalla on paljon työtä, sinnikkyyttä ja uskoa omaan tekemiseen.

Kehittyvä perheyritys

Uudelle vuosituhannelle Duuri siirtyi sukupolvenvaihdoksen myötä uuden johdon luotsaamana. Tomi Erkkilä oli tullut Duurin osakkaaksi jo 1990-luvun alussa, ja hän siirtyi toimitusjohtajaksi vuonna 2000 Kalervo Erkkilän jatkaessa yrityksen hallituksessa. Sukupolvenvaihdoksen aikaan Duurin hallitusta laajennettiin jäsenillä, jotka toivat mukanaan laveampaa yrittäjyysosaamista.

Vuosi 2020 toi mukanaan uuden merkittävän muutoksen, kun Duuri Oy, tilanjaon osaaja ScanMikael Oy ja julkisivujen ja ohutlevyvalmistuksen asiantuntija Pohjanmaan Rakennuspelti Oy, PRP, muodostivat Duuri Group -konsernin.

Tänään työllistämme yli 100 henkeä Pohjoismaissa ja Baltian maissa ja kehitämme niin tuotteitamme kuin palveluamme jatkuvasti tavoitteenamme laadukas ja kestävä rakennettu ympäristö.